Volg ons voor nieuwtjes en foto's

Volgende show

OMT 2019

maart
zaterdag
30
12:00 - 17:00
Gratis toegang

Nieuws

Con Amore viert 50ste verjardag

50 jaar...., toch wel een hele tijd.

“Ik weet nog goed dat ik als achtjarige begon met accordeon les bij Jan Evers. Onzeker of ik dat notenschrift wel zou kunnen leren en of ik het wel voor elkaar zou krijgen om dit ook nog met twee regels tegelijk te lezen én daarbij je handen ook nog verschillende dingen te laten doen, dat leek me toch wel moeilijk, dat accordeon spelen! Maar het lukte!” verteld één van de jubilarissen.

In 1968 groeide in Zundert de behoefte bij leerlingen accordeon om naast het reguliere muziekonderwijs ook samen te spelen in een orkest.
Op 30 oktober 1968 werd in het parochiehuis “De Schroef” te Zundert met ondersteuning van de accordeon verenigingen Sempre Crescendo uit St. Willibrord en Unique uit Rijsbergen Accordeonvereniging Con Amore opgericht. In 42 jaar vormde Jan Evers een mooi orkest, dat zich graag presenteerd op eigen concerten, op bezoek bij bevriende verenigingen en op concoursen. Sinds 2011 heeft Jan-Hubert Janssens het stokje overgenomen en zorgt voor de nodige frisse wind.

De volgende uitspraak over Con Amore lijkt dan ook meer dan ooit van toepassing: “Een orkest wat gehoord mag worden, met mensen die het al lang gezellig met elkaar hebben en muzikaal naar elkaar toe gegroeid zijn in hun streven om steeds een stapje hoger te komen, wat op al die jaren toch goed gelukt is!”

 

Op 1 december viert de vereniging zijn 50-jarig jubileum. U bent van harte welkom op de receptie om 19:00 en uiteraard zal het orkest u aansluitend trakteren op een afwisselend concert met een terugblik naar de afgelopen 50 jaar, maar ook de blik naar de toekomst. Want we hopen nog lang samen muziek te blijven maken.

Drummer gezocht!

Ben jij een allround slagwerker / drummer?

Wij zoeken versterking voor onze ritmesectie. Als slagwerker bij ons orkest is het fijn als je bladmuziek voor drums en klein slagwerk kunt lezen en spelen en natuurlijk veel plezier hebt in verschillende stylen muziek.

Heb je interesse, neem gerust contact met ons op, of kom een keer langs om te luisteren op dinsdag avond tussen 20:00 en 22:00 bij Café de Valk in Wernhout.

Novam Orkesten Festival

Volgens goed gebruik bij Con Amore doen we elke twee jaar mee met het landelijk Orkestenconcours. In 2016 is de NOVAM een nieuwe weg ingeslagen en daarmee is ook het concours vervangen door het Orkesten Festival – Nieuwe Stijl. Bij dit festival was geen indeling in divisies maar alle orkesten kregen een schriftelijk, positief opbouwend rapport, zonder punten. Tevens een mooie kans voor de vele orkesten om zich te presenteren en kennis te maken met andere verenigingen in het land.

Ook voor de leden van Con Amore was dit weer een mooie mijlpaal om naar toe te werken. Doordat je een beoordeling krijgt van een deskundige vakjury waren alle leden extra gemotiveerd om zich van zijn/haar beste kant te laten zien. Fris en monter werd daarom op 9 april j.l. al vroeg in de ochtend de bus geladen met accordeons, slagwerk en de nieuwe geluidsinstallatie.

Lees meer...

Con Amore speelt in Hoek van Holland

Accordeonvereniging Con Amore probeerde in het verleden steeds elke twee jaar deel te nemen aan het nationaal orkestenconcours van de accordeonbond. Helaas is dit concours al voor de tweede keer afgelast vanwege te weinig deelname. Als alternatief had de dirigent Jan-Hubert Janssens Con Amore dit jaar ingeschreven voor het Accordeonfestival in Hoek van Holland.

Lees meer...