Volg ons voor nieuwtjes en foto's

Volgende show

Music Night 2019: MAESTRO

november
zaterdag
23
Con Amore Music Night: een avond vol muziek en vermaak. In "Maestro" nemen 5 bekende Zundertenaren het stokje over en dirigeren Con Amore. Zij zullen hun uiterste best doen voor het oordeel van een kritische vakjury en natuurlijk van U, het publiek. 
20:00
Gemeenschapshuis Wierenbosch
Ticket verplicht

Con Amore viert 50ste verjardag

50 jaar...., toch wel een hele tijd.

“Ik weet nog goed dat ik als achtjarige begon met accordeon les bij Jan Evers. Onzeker of ik dat notenschrift wel zou kunnen leren en of ik het wel voor elkaar zou krijgen om dit ook nog met twee regels tegelijk te lezen én daarbij je handen ook nog verschillende dingen te laten doen, dat leek me toch wel moeilijk, dat accordeon spelen! Maar het lukte!” verteld één van de jubilarissen.

In 1968 groeide in Zundert de behoefte bij leerlingen accordeon om naast het reguliere muziekonderwijs ook samen te spelen in een orkest.
Op 30 oktober 1968 werd in het parochiehuis “De Schroef” te Zundert met ondersteuning van de accordeon verenigingen Sempre Crescendo uit St. Willibrord en Unique uit Rijsbergen Accordeonvereniging Con Amore opgericht. In 42 jaar vormde Jan Evers een mooi orkest, dat zich graag presenteerd op eigen concerten, op bezoek bij bevriende verenigingen en op concoursen. Sinds 2011 heeft Jan-Hubert Janssens het stokje overgenomen en zorgt voor de nodige frisse wind.

De volgende uitspraak over Con Amore lijkt dan ook meer dan ooit van toepassing: “Een orkest wat gehoord mag worden, met mensen die het al lang gezellig met elkaar hebben en muzikaal naar elkaar toe gegroeid zijn in hun streven om steeds een stapje hoger te komen, wat op al die jaren toch goed gelukt is!”

 

Op 1 december viert de vereniging zijn 50-jarig jubileum. U bent van harte welkom op de receptie om 19:00 en uiteraard zal het orkest u aansluitend trakteren op een afwisselend concert met een terugblik naar de afgelopen 50 jaar, maar ook de blik naar de toekomst. Want we hopen nog lang samen muziek te blijven maken.